Wedding bouquet


Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за организиране на вашата сватба е избора на цветя за букети, особено тези за булчински букет.

Въпреки че много жени предпочитат да отметнат останалите неща от дългия списък с подробности, които трябва да бъдат взети предвид преди сватбата, едно е сигурно: цветята не трябва да бъдат пренебрегвани по никакъв начин.
Ето защо ние сме подготвили за вас кратко ръководство, което съдържа най-важните аспекти на избора на сватбени цветя за букет на булката. Надяваме се да я прочетете с удоволствие и да ви помогнем.


buchet de mireasaАспекти, които трябва да имате предвид при избора на цветя за булчински букет
Булчинският букет завършва тоалета, който булката носи в деня на голямото събитие, като аксесоар, който се характеризира с елегантност и изисканост.
Но има, разбира се, модели на "неконформистки букети", идеални за булки, които не искат да се оставят да бъдат повлияни от моделите, наложени от тенденциите или от обществото.
Въпреки това, независимо от елегантния или необичаен характер на цветния букет, все пак има някои подробности, които трябва да се вземат под внимание.
Колко бързо изсъхват избраните цветя.
Никоя булка не иска да загуби чара си, особено когато в деня на събитието ще има много снимки, които трябва да изглеждат перфектни, защото те са най-ценните спомени.

Тема.
Ако сте булка, която иска по-специално събитие, можете да изберете тема на сватбеното тържество. Заедно с това, трябва да имате предвид, че всички представителни елементи, включително цветя, трябва да съответстват на избраната тема.

Обикновено булките предпочитат хроматични теми като "бяло и черно" или "нюанси на синьо". Ако организирате сватбата си през есента, имате разнообразие от възможности по отношение на оцветяването на моделите, като този сезон е един от най-щедрите в това отношение.


buchet elegantЦена.
Булчински букет може да струва много, особено ако изберете сложeн модел. В същото време, вярно е, че когато става дума за сватба, толкова много разходи правите, че булчинският букет не е най-скъпият.

В резултат на това най-добрият съвет, който можем да предложим в това отношение, е избора на сезонни цветя и извършването на задълбочена документация, преди да поръчате букета, като сравнявате офертите на различни онлайн и офлайн цветари.
Лични бележки.
Много булки се радват на букети от цветя, които откриват в специализираните магазини. Но можете да изберете нещо различно.
Комбинирайте любимите си цветя и получете собствен булчен букет, който можете да носите с удоволствие в деня на събитието.

Алергии.
Въпреки че може да звучи странно, много булки са принудени да се откажат от цветята, които биха искали, защото страдат от алергии.
Вероятно имате приятели, които не могат да спрат да се кихат, когато са около лавандула или императорска лилия, така че внимавайте да не изберете модел, който причинява техните алергии.


flori


Цветя, които не загиват бързо
Преди споменах, че първият критерий, който трябва да се вземе при избора на цветя за сватбения букет, е устойчивостта на цветята.
И сред видовете, които са в състояние да преминат теста на времето и на които можете да се доверите на вашия булчински букет включват следното:

Хризантеми - устойчивостта и разнообразието от цветове са два от основните преимущества на тези цветя;


crizantemeКарамфили - Въпреки че много булки са сдържани, когато става въпрос за избора на тези цветя за сватбения си букет, препоръчваме ви да не ги заобикаляте.
Карамфилите могат да се окажат изтънчен избор и в същото време съпротива.
Повечето хора свързват карамфилите с болката от загубата на любим човек, това са цветята, използвани по време на погребалните церемонии.
Това обаче не е вярно. Те имат други значения.


garoafe


Лилиуми - освен интензивния аромат, лилиите също са забележителни, като поддържат перфектно формата си и цвета си, дори ако са държани далеч от вода и ваза.
crini

Някои рози - Внимателно избрани рози няма да ви оставят на вашия сватбен ден и ще изглеждат перфектно в снимките.
 

trandafiri

 

Орхидеи - Освен че са отличен избор за декориране на домовете, орхидеите също са устойчива възможност за булчински букети.
Това са по-неконформистки решения, особено ако изберете цветове като синьо.

 

orhidee

Алстромерия - често се нарича "Американска лилия" или "Лилия на инките". Това цвете не се нуждае от освежаване, за да изглежда перфектно в булчински букети.

crin incas

Цветя, специфични за всеки сезон
Ако възнамерявате да създадете собствен булченски букет, тук са цветята на всеки сезон.
Съвет: Потърсете комбинации, за да създадете съвършена хармония.

Пролетни цветя: лалета, люляк, маргарита, божур, раннулус, гербери, фрезии, анемони, нарцис,вибронум. 

Пролетните цветя се препоръчват в пастелни и деликатни цветове. Те включват женските нюанси като бледо розово, бяло, дискретно червено и зелено зелено.

Цветята са радост, имат за цел да донесат усмивка на лицето на бъдещата булка.


buchet de primavara

 

Летни цветя: мак, слънчоглед, диви цветя, миниатюри, хортензии, алстромерия, ирис, маргаритки.
Лятото е модерно цветя за живи цветове, които носят положителна енергия. Те често получават романтични нотки, като в същото време създават възможност за някои смели букети от хроматична гледна точка.

 

buchet de vara

 

Есенни цветя: хризантеми, лавандула, далиа, невен, еустома, гладиоли.
Есенните цветя подтикват към меланхолия, като в същото време са добър вкус. За специален ефект те се комбинират с плодове, събрани в интензивни нюанси, като тиква.
В същото време, много есенни букети включват ръждиво оцветени листа.


buchet de toamna


Зимни цветя: коледни звезди, лилии, орхидеи, кал, жасмин, камелия, амарилис.
Зимата е перфектният сезон за по-екзотични цветя. Дизайнерите на цветя казват, че въпреки че зимният сезон е доста беден във вегетацията, има разнообразие от възможности за булчински букети.

 

buchet de iarna


Какъв е символа на най-популярните цветя, избрани за булчински букети?
Считате ли себе си сред суеверните булки? Това е естествено да бъде така, особено в сватбения ден, когато искате всичко да върви перфектно. Но не се притеснявайте. Подготвих за вас списък със значението на някои от най-популярните видове цветя. Ето какви послания може да ви предадат те.

 

buchet bogat


Кала - елегантност и изисканост;
Рози червена кръв - любов и страст;

Нарцис - скромност;

Камелия - благодарност и благодарност;

Божур - изпълнение;

Момини Сълзи - невинност и чувствителност;

Теменужки - лоялност;

Карамфили - любов;

Бяла Лилия - Невинност;

Слънчоглед - веселие и радост;

Фрезия - просперитет;

Люляк - искреност.
Какъв цвят да изберете за булчински букет?

Психолозите казват, че нашият избор е не само въпрос на предпочитание, но решение, което идва от подсъзнанието.

В резултат на това включихме в това ръководство някои подробности за символиката на цветята. Ето по-точно какви са тези неща.

Червено - е цветът на страстта и любовта. Също така,  се счита за най-мощен и интензивен цвят, който може да бъде свързан с две думи, почти магическа сила, която означава "Обичам те".

Експерти в областта на цветовете отиват още по-далеч от това, и са установили, че червеното е това, която често подобрява настроението.

buchet rosu
 

Бяло - Бялото е цветът, избран за чистота, като цвят, който изразява релаксация, морал и невинност. Бялото може да се използва, за да ви благодарят  и да покажете благодарност.

buchet alb

 

Зеленото - означава просперитет и младост. В същото време зеленото означава младост и жизненост, със силата да "внушава". Зеленият цвят би могъл и в същото време да бъдат доказателство за искреност.
 

buchet verde
 

 

Розовото е цветът, който най-често се използва, за да направите венците си, нежността и обвързаността. Това е женска сянка, предназначена да донесе усмивки и да подражава на нежността.
 

buchet roz
 

Виолетово - този оттенък може да бъде определено вълнуващ, защото е цветът на лукса и благосъстоянието. Цветните нюанси са благородство, като в същото време показват медитация и комуникация.

buchet violet

 

Синьо -  цветът, предназначен за пресъздаване на мира и свободата. Сините цветя се възприемат като сянка, която възстановява увереността, но и безкрайността и безсмъртието.
 

buchet albastru

Видове букети за булки

Преди да изберете цветята за букета, е много важно да изберете вида букет, който да угоди на булката. И в този случай всичко зависи от начина, по който се аранжира.

И ето кои са видовете.

Каскаден Букет - Името на този букет идва от специалната му форма: цветя, които падат като водопад. Той е достатъчно дълъг, по-богат в горната част и по-събран в долната .

buchet cascada

Класически букет - е най-простата форма на букет, цветята са неструктурирани едновременно. Той включва няколко цветя, свързани помежду им.

Обикновено има къса дръжка.

buchet clasic
 

Концентричен букет - Бидермайер - това е концентрична форма, цветята се подреждат в кръг. Когато става дума за този букет, цветът и формата се вземат под внимание.
 

buchet concentric

Букет "Сфера" - Изглежда като топка, като букета, естествено покрива китката ви. Има полусферична форма форма, но се използва, както за булки, така и за шаферки.

buchete rotunde

 

Композитен букет - Този букет е съставен от множество венчелистчета, насложени върху едно стъбло, което води до илюзията за огромно  цвете.

buchet compozit
 

Букет "Ливрета" - Това е модел, който се носи на ръката, нещо различно от традиционните букети. Булката, прилича на актриса, която току-що завършва представлението си.
 

buchet tinut pe brat

Букет в матрица

Това е вид булченски букет, който се монтира върху матрица, което го прави идеален за външни сватби.

Като правило, това е идеалният избор за булки, които ще празнуват своята сватба на откито, защото не е необходимо да се държи през цялото време.
Оставен самостоятелно, той е елемент от сватбените аранжировки.

 

buchet stil cos
 

 

Букет "Ветрило" - Изключително екстравагантен букет във ветрилообразна форма, който се допълва от много изкуствени аксесоари.
 

buchet evantai
 

"Флейз стил Букет" - Представлява наръч цветя, структурирани в издължена форма

buchet stil palnie

Три идеи за опростен и кокетен булчински букет

Когато става дума за избор на сватбени букети, жените са различни. Някои от тях предпочитат прости модели, докато други харесват екстравагантни композиции. И ето някои идеи за опростени букети:

Мини рози и божури. Цвета на този букет е избран от вас.  перфектно предложение
 

transafiri si crizanteme
 

Рози. Независимо от цвета, едно е сигурно: когато става въпрос за простота или класически избор, розите са добър вариант. Тяхното присъствие има силата да замени мощни думи като "Обичам те".
 

trandafiri buchet

Калите са символ на елегантност, но в същото време на непретенциозност. Те не се нуждаят от цвят, за да ги направят изтънчени, достатъчно е да са бели.

Много булки избират тази опция, за да символизират чистотата на тялото или чувствата.
 

cale

Идеи за букет от екстравагантни цветя
Екстравагантен букет включва няколко вида цветя, комбинирани по хармоничен начин. Ето някои идеи, които намерихме за интересни, след като търсехме неизчерпаем източник на вдъхновение.

Букет цветя "Диви цветя"

Това включва слънчоглед, лайка и бели рози, на базата на два естествени цвята: жълто и бяло. Препоръчвам го за стил "селска сватба".
 

buchet de flori wild
 

Букет цветя с лилави рози

Този букет от цветя е екстравагантен поради еднотипната цветова гама на цветята, а именно лилаво. Това е впечатляващ букет, който често се използва за шаферки.

buchet cu trandafiri violet

Букет от екзотични цветя

Сукулентни растения, краспедия и тиландзии. Той включва цветове като светло зелено, тъмно зелено и жълто. Месестите листа дават сложен привкус на този букет.
 

buchet de flori extravagant 3
 

Хвърляне на букета
Хвърлянето на булчинския букет е може би най-очакваният момент от събитието. По принцип момичетата, на които предстои или желаят сключване на брак, са онези, които застават зад булката и чакат тя да хвърли букета.
Тази, която го хване, според традицията, ще бъде следващата булка. Разбира се, още не са се появили доказателства, че това ще се осъществи.

Същото важи и когато става въпрос за хвърляне на жартиера, но това е за момчетата.
 

buchet cochet

Полезна информация за букетите за шаферки
Въпреки, че булките са много заети с намирането на перфектни сватбени букети и декорации, това не означава, че те трябва да пренебрегнат и други аспекти - като избора на цветя за  шаферките.

Ето защо е препоръчително да се вземат под внимание следните аспекти в това отношение.
 

buchete domnisoare de onoare

Какъв трябва да е букетът цветя
Те трябва да е съобразен с булчинския букет и темата на сватбата

Букетът не трябва да съдържа твърде ароматни цветя, за да не се натрапва.

Той трябва да бъде в цветови унисон с облеклото на шаферките.

Шаферските букети следва да са по-малки от този на булката, за да не се натрапват!
 

buchet pentru nasa

 

buchete domnisoare de onoare nunta

Онлайн цветари, откъдето можете да се вдъхновите, преди да поръчате булчински букет

Най-хубавата част, когато става въпрос за онлайн цветари, е, че ви дава време да мислите.
Това ви спестява много време, средства и неизбежните и уморителни обиколки обиколки при избора на флорист

В същото време можете да сравните цените, за да разберете дали сте направили правилния избор.
Аз, естествено ви препоръчвам да изберете нас :)

 

buchet pentru mirese

Вижте нашият каталот за сватбени букети
П.С. - 1. Материалът е написан от мен - Борислав Виденов и всички права са запазени и не могат да се възпроизвеждат без мое съгласие, който иска - да си напише негова статия.
          2. Ползван е и чужд снимков материал и не всички букети са изработени от нашите аранжори.